Samtale

Lydhør for romanens val

Samtale

Oktoberjournal har snakket med Eirik Ingebrigtsen om Kvit bok mørk vinter. Eirik Ingebrigtsen sin nye roman Kvit bok mørk vinter handlar om to brør, Isa og Shkodran. Isa er halvt serbisk – faren hans er ein ukjend serbisk soldat som valdtok Isas mor Deborah under Kosovo-krigen. Isa har vakse opp med mora og stefaren Reza, som […]

«Få det til å fly»

Samtale

Foto: Tom Martinsen Den nyeste utgivelsen i Forlaget Oktobers gjendiktningsserie er Louise Glücks diktsamling Averno. Den er gjendiktet av Per Petterson, og Oktoberjournal har snakket med ham om dette arbeidet.

En lys historie om noe mørkt

Samtale

Oktoberjournal snakker med Marit Tusvik om romanen I hans armar OJ: Hvordan begynte du å skrive på denne romanen? Er det lenge siden, og hadde du et klart bilde av hva du skrev på allerede da?  

«I denne vekslingen kommer virkeligheten fram»

Samtale

Kvinnen som er hovedperson i Marie Landmarks debutroman Hendelser uten navn, jobber med å undersøke arbeidsulykker på fabrikker og skipsverft. Det er en roman om isolasjon og utenforskap, om å holde andre menneskers virkelighet på avstand og samtidig distansere seg fra seg selv, i en verden der ansiktsløse fremmedarbeidere trekker det korteste strået. Oktoberjournal har […]

Tegne, skrive

Samtale

Foto: Paal Audestad Oktoberjournal har spurt Kristin Friis om romanen Familiesykdommens tilblivelse.  

Dirty surrealism

Samtale

Ingvild Burkey, Selvportrett som soldat, fritt etter et maleri av R. B. Kitaj Oktoberjournal har snakket med Ingvild Burkey om hennes bok av året, Et underlig redskap.