Lesing

«Mennesker er natur»

Lesing

Kathleen Rani Hagens debutroman Grunnleggende plantediversitet handler om alt som gror, om en altoverskyggende forelskelse og om vanskeligheten med å finne de rette ordene. Her skriver hun om skjønnlitteratur og økologi.

Utdrag fra Nils-Øivind Haagensens diktsamling Stor

Lesing

Omslag: Kim Hiorthøy   arbeiderklasse             fravær er frihet             det kan se ut som jeg er alene på stoppet   men det er tusener av oss hundretusener som venter   da bussen kommer kjører den bare forbi   sjåføren trekker på skuldrene som for […]

‹‹Vår›› av Tove Ditlevsen

Lesing

Tove Ditlevsen på besøk i barndommens gate på Vesterbro. Foto: Birthe Melchiors, Scanpix Danmark, NTB  Scanpix     Allerede på lang avstand kunne han se at det var noe ved henne som var forandret.

Et sted dypt nede i barndommen

Lesing

I Mellom dem forteller Richard Ford foreldrenes historie. Han skriver ømt og åpenhjertig om det han vet – og tror han vet – om drømmene, gledene og sorgene de to delte, og kjærligheten til hverandre og til ham. Oktoberjournal har valgt ut fem korte utdrag fra boken.

Å, Ernesto!

Lesing

Omslag: Egil Haraldsen & Ellen Lindeberg | EXIL DESIGN   Utdrag fra Sommerregn av Marguerite Duras, oversatt fra fransk av Gøril Eldøen