4. september 2020

Inspirert av Paris Reviews «Writers fridges» har vi bedt våre forfattere dele sitt kjøleskap med omverdenen. Hva finner vi i forfatteres kjøleskap? Hva livnærer dem når de skriver, hva kan de ikke klare seg uten og hva blir liggende og råtne innerst i salatskuffen?

Av Pauline Östgård

Det eneste merkverdige ved kjøleskapet mitt er en illustrasjon av at jorden går under og at kjøleskapene har lagt en plan for hvordan de skal overleve og sveve av sted mot en annen planet. Den har jeg laget selv.

Kjøleskapet til Pauline Östgård
Det eneste merkverdige med kjøleskapet. © Pauline Östgård

Liv er seks år og bor i et blått hus i Melkeveien. Hun bor der med faren, som kan bygge hva som helst og bli et helt teater, spille sint nabo og romvesen, og moren, fra havet, den vakreste i universet. Men Liv er ofte overlatt til seg selv. På skolen sliter hun med å få seg venner, faren kommer og går, og moren forsvinner bak dørene i huset, for hun har glemt hvordan man er glad. Liv pleier å stå i hagen og se på henne gjennom vinduene, holde vakt over henne slik at ingenting skal skje. Men en dag endres alt, og Melkeveien blir plutselig veldig langt unna.

Les også

Categories: Kjøleskapet