Ny podcast-serie

En podcast om litteratur med Geir Gulliksen

Vi lever, leser og skriver i en verden preget av omveltning. Blant dramatiske hendelser og kriser, men også blant nyvinninger og menneskelig framskritt står forfatterne – og finner inspirasjon og kimen til sine prosjekter. I Oktobers nye podcast-serie snakker forfatter og forlegger Geir Gulliksen med forfattere om temaene de utforsker i sine bøker og om hvorfor det ble viktig for dem å skrive om akkurat dette, akkurat nå.

Episoder

Geir Gulliksen snakker med Karl Ove Knausgård om litterær frihet

Hva vil det egentlig si å være litterært fri? Har Karl Ove Knausgård, etter mange år som skrivende, funnet ut av det? Geir Gulliksen snakker med Karl Ove Knausgård om litterær frihet. 

Geir Gulliksen snakker med Asta Olivia Nordenhof om penger

Hva har penger med mordbrannen på Scandinavian Star å gjøre? Hvorfor valgte Asta Olivia Nordenhof å skrive om akkurat dette, akkurat nå? Geir Gulliksen har snakket med Asta Olivia Nordenhof om penger.

Geir Gulliksen snakker med Sandra Lillebø
om klasse

Sandra Lillebø har skrevet om det å vokse opp og forholde seg til en syk mor, det å befinne seg på det laveste trinnet i den sosiale rangstigen og om hvorfor det ble viktig å skrive akkurat dette, akkurat nå. Geir Gulliksen har snakket med Sandra Lillebø om klasse.

Geir Gulliksen snakker med Tove Nilsen om hemmeligheter

Det tok tid og årevis med nøsting i gamle familiehistorier før Tove Nilsen fikk vite sannheten om hva som skjedde med hennes onkel Leif. Ja, faktisk fikk hun først vite svaret nå i år, hele 70 år etter at Leif døde. Geir Gulliksen har snakket med Tove Nilsen om hemmeligheter.

KOMMER 21. mai

Geir Gulliksen snakker med Lotte Konow Lund om kunst

Hva er kunst? Og hvem kan egentlig svare på det? Gjennom sitt arbeid med boka «Om kunst» har i hvert fall kunstner Lotte Konow Lund snakket med andre kunstnere, og blant annet stilt nettopp spørsmålet «Hva er kunst?» Geir Gulliksen har snakket med Lotte Konow Lund om kunst.

KOMMER 28. mai

Geir Gulliksen snakker med Monika Fagerholm om vold

Hva er det som vekkes til live, som gjør at mennesker kan utføre forferdelige ting mot andre de tilsynelatende en gang har vært glade i? Og hvordan takler familie, venner og lokalsamfunn å bli konfrontert med nærmest grenseløs vold, utført av noen de er glade i?
 Geir Gulliksen snakker med Monika Fagerholm om vold.

KOMMER 4. juni